torsdag den 30. juni 2011

To do # 1 (Sengetæppe)...

Uha - jeg er hoppet med på Mettes To do - Ta da - leg!
Det går ganske enkelt ud på, at man torsdag laver et "to do"-indlæg, for så den efterfølgende torsdag at lave et "ta da"-indlæg. Alene ordspillet er fantastisk - og legen er jo genial, for hvor mange af os i blogland har ikke meterlange to-do-lister?

Jeg starter ud med dette projekt:


Siden min dygtige og dejlige mand byggede sengen her til Emilie (tror det er et år siden - ups!!!), har det været planen, at jeg skylle sy et laaaangt (sengen er ca. 3,5 m) sengetæppe til den. Det skal skabe ro og hygge. Det er også meningen, at der skal noget op på væggen... det kan være en kommende "to do", for nu vil jeg altså have produceret det sengetæppe, ved blot ikke helt endnu hvordan det skal se ud. Det må vise sig på torsdag :)

Tæpper

Der er gået tæpper i den de sidste dage - langt om længe vil jeg sige.
Alle tre har nemlig været længe under opsejling.

Det hæklede oldemortæppe startede jeg på helt tilbage omkring efterårsferien sidste år, det gik pænt hurtigt med at hækle firkanterne, men jeg synes altså ikke, det er særligt skægt at hækle sammen, så det har bare fået lov at ligge alt alt for længe - og så er det endda kun i dukkestørrelse!
Tæppe til terassen og til Emilies værelse har været på ønskeslisten længe.  Nu er de indkøbt - i hver sin lækre butik. Plasttæppet er købt hos Boxdelux og unikatæppet hos ButikNØ - hvis ikke I allerede kender butikkerne, kan jeg kun anbefale jer at kigge forbi!


søndag den 26. juni 2011

Skulpturtur

Idag var vi - som resten af Aarhus + det løse - inde og se Sculptures by the Sea. Vi nåede ikke hele vejen rundt, men jeg synes det er en fin fin udstilling, som kan anbefales. Det kan nåes en uge endnu.




Nu er hele børneflokken blevet hentet af mormor og morfar og skal tilbringe de næste 4 dage med dem i deres dejlige sommerhus, heldige asener!
Herhjemme vil vi også nyde det, men det bliver stille!


De fik et glas af den nylavede rababermarmelade med. Den er GOD!

Skønne solhatte!

Jeg har syet fire skønne solhatte idag. Alle vendbare og med 70´er stof på den ene side og efter Elsebeth Gynthers mønster.

De er str. 54 cm (5-7 år, sådan ca.) og kommer til salg i min Amio-butik i aften, til 185,- inkl. porto pr. stk.

lørdag den 25. juni 2011

Hverdags luksus!

Jeg er den heldige ejer af sådan to lækre fætre - og jeg stornyder min hverdagsluksus med en god god latté.


Det næste jeg ønsker mig i den kategori er sådan en fætter - men det bliver SVÆRT at vælge farve... suk!

fredag den 24. juni 2011

Rabarberrov

Jeg har været på rabarberrov - i mine forældres have, der er ikke vildt mange rabarber, men mon ikke der lige kan blive til et par glas marmelade? Mmmmh!


onsdag den 22. juni 2011

Heldige mig!


Se lige hvor heldig jeg har været idag.

Jeg har både modtaget den fine fine hæklede ugle, som jeg var så heldig at vinde i en Give Away her hos Lene. Den er virkelig skøn, og hovedet er lagt i blød for at finde ud af det helt rette at anvende den til.

Derudover var der også post fra Wenche - jeg var nemlig så heldig, at jeg i søndags fik fingrene i en retro stofpakke og et sæt juniorsengetøj til lillesøster.

Og som om det ikke var nok, kom der også en pakke fra MILK med alle de lækre sager, jeg havde bestilt til Emilie og så lå det nye BoligLiv i postkassen. Nam nam for en dag! Må man godt blive lidt forelsket i postmanden så?
Posted by Picasa

søndag den 19. juni 2011

Loppefund fra Ingerslev



Endelig kom jeg forbi kræmmermarkedet på Ingerslev - for første gang i denne sæson. Bare et helt lille smut, men Magnus gjorde mig selskab, så det var hyggeligt, og disse fine ting fik vi med hjem.

Den blå emaljeform var tiltænkt legehuset, men Rune mener den skal hænge i køkkenet - jeg ved ikke helt...?
Stoffet købte jeg af hende her, sjovt lige at hilse på hende :)
Wiinblad platterne kostede kun 20 kr. stykket. De skal hænge på en "billede-væg", som jeg lige kan se for mig, men som ikke er etableret endnu. Det er platterne 'januar' og 'maj' - månederne hvor vores børn er født.

lørdag den 18. juni 2011

Tvillingekjoler

I aften skal jeg til gensynsfest med min årgang fra folkeskolen. Jeg er spændt og glæder mig.
En gammel folkeskoleveninde har over facebook bestilt disse velourkjoler til sine tvillingepiger, så nu er de færdige og klar til at komme med.




Nemme og gode morgenboller!



Disse morgenboller får vi stort set hver weekend - i mange variationer. De er SÅ nemme - det tager max. 5 min at røre dejen, man skal ikke have fingrene i, og så hæver de i køleskabet natten over. Det er sådan en dej, man godt gider at røre på det tidspunkt, hvor man egentlig rejser sig for at gå i seng :)

Opskriften er efterhånden delt ud til højre og venstre, den lyder oprindeligt sådan:

5 dl. vand
15-20 gr. gær
2 tsk groft salt
1 spsk akaciehonning
50 gr. knækkede hvedekerner
300 gr. sigtet speltmel
300 gr. hvedemel

Det hele røres sammen, låg sættes på og det stilles i køleskabet natten over.
Næsten morgen sættes bollerne på plade med skeer og bages i ovnen ved 225 gr i 15-20 min.
Der bliver ca. 18 boller, hvis man ikke laver dem alt for store.

Når jeg laver dem, er det eneste jeg måler op vandet. Blot for at have styr på portionens størrelse.
Derefter tilsætter jeg alverdens ting - havregryn, div. kerner, forskelligt mel osv. den eneste regel er at ca. halvdelen af melet skal være lyst, så de ikke bliver for tunge.

Jeg håber I vil have glæde af opskriften.

fredag den 17. juni 2011

Færdiiig! og lidt stolt!

Så har jeg fået syet knapper i den lille gule cardigan, den er da lækker - og så er den lille bitte. Jeg forstår ikke helt, at vi skal have sådan et lille menneske i huset igen om ca. 2½ md. Det er så længe siden sidst.


torsdag den 16. juni 2011

Shopamok!

Det har været en helt fantastisk shoppedag :D

Et lille smut i Søstrene Grene medførte disse lækre pasteller, plastikbøtter og -kurv er tiltænkt campingvognen, skeerne kan man ikke få for mange af, de små elastikker er gode til Emilies fletninger og fine servietter mangler man jo altid :)


MILK havde endelig 70%, det er som regel der, jeg fylder Emilies garderobe op. Hele 10 dele for 489,-, DET er da billigt! Og så for fedt tøj som både mor og datter kan lide - det er nemlig langt fra altid tilfældet ;)


Derudover var jeg selv heldig og finde en tiltrængt stak tøj som min tykke mave kan vokse i - virkelig skønt!

Sidst, men ikke mindst blev det dagen, hvor vi fik barnevogn i hus til lillesøster! Vi har så småt været på udkig efter en brugt Odder eller Emmaljunga det sidste stykke tid, og idag faldt valget så på denne smukke vogn, som vi synes er et rigtig godt køb. Mmmmh... glæder mig til at putte guldklumpen deri.


Uh man bliver glad af gode køb! Og så har jeg ovenikøbet weekend nu. Imorgen står på frisørbesøg for moren og tandlægebesøg for datteren - vi glæder os vidst lige meget :)

Og se så forøvrigt lige, hvem der nyder, at manden i huset er begyndt, at klippe uden om blomsterklaserne i plænen.

onsdag den 15. juni 2011

Give away'en man bare MÅ vinde - hos bare WUNDERBAR

Jeg er totalt forelsket i de skønne juletræer fra Kähler - så hvorfor ikke se, om man kan være så heldig, at vinde et sæt her hos Rakel. Skynd dig ind og deltag, hvis du også er forelsket :)

tirsdag den 14. juni 2011

Smuttii og aftenhygge!

Jeg har været flittig de sidste dage. Fået syet en del Smuttii til salg, så nu skal aftenen bruges på at oprette annoncer div. steder. Her et lille smugkig:



Derudover står aftenen på aftenhygge når det er bedst - strikketøj og god kaffe, p.t. er det iskaffe der hitter, mmmh!!!

torsdag den 9. juni 2011

Sommerbukser

For første gang i LANG tid har jeg fået syet lidt Smuttii til salg.
Disse søde sommerbukser efter Elsebeth Gynthers kendte og super fede bøger fra 70'erne kommer på min Amio-butik i løbet af aftenen. Begge par er str. 1 år.


mandag den 6. juni 2011

Nøøøj - Give Away hos Kirkesjov!

Denne Give Away bliver jeg nødt til at linke til, jeg vil SÅ gerne vinde et sæt Småfolk sengetøj efter eget valg fra Filabal. Det er vi nok flere som vil, så kig HER og hver vær med hos Kirkesjov.


lørdag den 4. juni 2011

Sommermad



Hvor er det bare dejligt, at sommeren nu endelig (eller igen) har ramt os!
Igår stod den på sommermad når det er bedst; Tunsalat m. nybagt oreganobrød.
De fine snebolde har Emilie haft med hjem efter et par spontane feriedage hos bedstemor og bedstefar, som i følge hende stod på hårdt arbejde i haven.

Idag har vi været i Djurs Sommerland hele dagen, nu er vi TRÆTTE!

torsdag den 2. juni 2011

Finito!!! Patchworkpude!

Jeg har længe.. VIRKELIG længe, haft dette stykke patchwork arbejde til at ligge, manglede kun monteringen. Nu er det endelig gjort, og puden er da blevet super fin. Den er egentlig til Emilies værelse, men lige nu står den fint i gyngestolen i stuen.


Samtidig skrider arbejdet med den lille gule cardigan med snoninger fint frem. Bagstykket og det ene forstykke er færdigt nu. Glæder mig til at kunne sy den sammen, tror den bliver lækker.
Farven er vildt svær at fange med kameraet, så den ligner faktisk slet ikke billedet, haha.